Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Tehničarke i tehničari idu na državno!!!

Prvenstvo stolnom tenisuNa ovogodišnjem Županijskom natjecanju u stolnom tenisu, učenice i učenici naše škole u konkurenciji srednjih škola osvojili su prva mjesta i ostvarili plasman na Državno prvenstvo koje će se održati krajem mjeseca travnja u Poreču.
Djevojke su u izravnom dvoboju pobjedile ekipu Katoličke gimnazije ukupnim rezultatom 3:2 i tako stekle pravo nastupa na završnici Državnog prvenstva. Našu školu predstavljale su slijedeće učenice: Veronika Samaržija, Sara Sertić i Magdalena Kmetić.

Više...
 

Ljestvica poretka za mobilnost u Velenje

Dragi učenici, nakon pregleda svih vaših prijava za sudjelovanje u prvoj mobilnosti u sklopu ovogodišnjeg Erasmus+ projekta (2022-1-HR01-KA121-VET-000057961) u ovoj školskoj godini. Za drugu mobilnost u Velenje se prijavilo 18 učenika, a planirano je da na mobilnost pođe 12 učenika iz sljedećih zanimanja:

  • Tehničar za mehatroniku - 2 učenika,
  • Strojarski računalni tehničar - 2 učenika,
  • Tehničar za računalstvo - 4 učenika,
  • Automehatroničar – 4 učenika.
Više...
 

Trening "Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektima"

Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektimaeU Tuheljskim Toplicama od 21. do 25. studenoga 2022. u hotelu Well održan je trening "Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektima" u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU.

Na treningu je sudjelovalo 24 predstavnika raznih organizacija koje planiraju prijaviti Erasmus+ KA2 projekt (partnerstva za suradnju), imaju iskustva u međunarodnim projektima i/ili planiraju proširiti svoje aktivnosti i na međunarodnu razinu, imaju iskustvo i/ili motivaciju za rad na prioritetu Erasmus+ programa: okoliš i borba protiv klimatskih promjena te planiraju raditi na jačanju svojih kapaciteta. Među sudionicima bila je profesorica Marina Mirković.

Više...
 

Večer matematike

Večer matematike na TehničkojI ove školske godine naša škola odlučila je podržati projekt Večer matematike koji se održao u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Večer matematike održana je u učionici 2 u četvrtak 01.12.2022. s početkom u 18.10 sati. Za učenike smo pripremili različite zabavne i interaktivne aktivnosti s ciljem izgradnje pozitivnog stava prema matematici.
U projektu je sudjelovalo 29 učenika i to iz 1.c, 1.e, 1.f i 3.e razrednog odjela, a u organizaciji provedbe sudjelovalo je četvero nastavnika.

Više...
 

Dabar @ucitelji.hr 2022

Dabar @ucitelji.hr 2022Natjecanje Dabar @ucitelji.hr 2022 međunarodni je izazov iz informatike i računalnog razmišljanja. Temelji se na informatičkim konceptima a traje 40 minuta. 12 zadataka i logičko razmišljanje privuklo je čak 48015 učenika što ovo natjecanje čini najvećim natjecanjem u našim školama.

Ove se godine natjecanje održavalo od 7. do 11. studenoga na CARNET-ovom sustavu https://natjecanja.loomen.carnet.hr/

10% najboljih učenika u svakoj kategoriji dobilo je posebne diplome i digitalne značke za izniman uspjeh. Među njima su i tri učenika Tehničke škole:

Jakov Đokić (2.f)

Karlo Kapčević (2.f)

David Peula (1.f)

Više...
 

Javni poziv za učenike i nastavnike Tehničke škole

Poštovani učenici, u tijeku se prijave učenika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu u ovoj školskoj godini u sklopu Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Druga mobilnost u ovogodišnjem projektu će se održati u Republici Sloveniji, u gradu Velenje. Na ovoj mobilnosti može sudjelovati 12 učenika 3. i 4.razreda zanimanja: Tehničar za računalstvo, Tehničar za mehatroniku, Strojarski računalni tehničar i Automehatroničar. U pratnji učenika će biti 1 nastavnik. Termin održavanja mobilnosti je od 15.01. do 28.01.2023. Cilj projekta da je učenici kroz stručnu praksu iz svog područja obrazovanja steknu nova znanja, kompetencije i ideje za daljnje obrazovanje i rad na svojim budućim radnim mjestima. Svoju prijavu možete poslati putem Forms obrasca koji se nalazi na sljedećem linku:
https://forms.office.com/r/ytLaJkgvVb
Prijaviti se možete do utorka, 06.12.2022., do 20.00 sati.

Učenici dobivaju financijsku potporu tijekom mobilnosti koja pokriva troškove putovanja (prijevoz autobusom i/ili vlakom), smještaj i prehranu. Za učenike je također osiguran džeparac koji će pokriti tekuće troškove učenika. Dakle, učenicima je mobilnost u cijelosti
financirana, te učenici i njihovi roditelji ne snose nikakve troškove. Kriteriji za odabir učenika detaljno su opisani u dokumentu: „Kriterij_za_izbor_ucenika.pdf“, koji je privitak ovom
javnom pozivu. Poštovane kolegice i kolege nastavnici, u tijeku su prijave za sudjelovanje na mobilnosti Erasmus+ projekta učenika koja će se održati u Velenju od 15.01. do 28.01.2023 Iskoristite priliku i prijavite se kao nastavnik u pratnji učenika ili za praćenje rada(job shadowing). Svoju prijavu možete poslati putem Forms obrasca koji se nalazi na sljedećem linku:
https://forms.office.com/r/2nNhVMfNS5
Prijaviti se možete do subote, 10.12.2022., do 20.00 sati.
Želimo Vam puno sreće i uspjeha.

Denis Smojvir, univ.spec.mech.
Koordinator projekta

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (Kriteriji_za_izbor_ucenika_2022.pdf)Kriteriji_za_izbor_ucenika_2022.pdf 195 Kb
Download this file (Suglasnost_roditelja.docx)Suglasnost_roditelja.docx 79 Kb
Ažurirano ( Srijeda, 30 Studeni 2022 19:16 )
 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

VukovarDana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prisjetili su se djelatnici i učenici svih razreda Tehničke škole, koji su za ovu prigodu donijeli mnoštvo lampaša kojima su ispred glavnog ulaza u školu ispisali ime Grada Heroja, kako bi sjećanje na žrtvu i patnju Vukovara i Škabrnje svijetlilo u srcima svih ljudi. Nakon uređenja lampaša učenici su, predvođeni vjeroučiteljem Zvonimirom Zelenikom, izmolili molitvu za obitelji svih stradalih u Domovinskom ratu te molitvu za mir u našoj Domovini. U holu Škole nastavnica povijesti Antonia Petrović Klaić u suradnji s učenicima uredila je prigodni pano.

„Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost.“
Siniša Glavašević

 

Kontaktni seminar na Cipru

S Cipra Kontaktni seminar pod nazivom „Estimating the budget for the implementation of a proposal for a Partnership for Cooperation“ održan je na Cipru u gradu Paphos od 1. do 4. studenoga 2022. godine u organizaciji ciparske nacionalne Erasmus+ agencije.

Na seminaru je sudjelovalo 70 sudionika iz 17 zemalja (Slovenija, Estonija, Belgija, Poljska, Njemačka, Švedska, Danska, Republika Sjeverna Makedonija, Luksemburg, Hrvatska, Austrija, Latvija, Češka, Litva, Grčka, Irska i Cipar).

Iz Hrvatske su sudjelovali:

  • Ksenija Žarković (Osnovna škola Bijaći, Kaštel Novi) za područje odgoja i općeg obrazovanja
  • Marina Mirković (Tehnička škola, Požega) za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
  • Karlo Zdunić (Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Rijeka) za područje obrazovanja odraslih.
Više...
 
Više članaka...
Stranica 9 od 38