Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Nagrada HŠSS-a Milanu Trgovčiću

Nagrada HŠSS - Milan TrgovčićHrvatski školski sportski savez održao je svečanu dodjelu nagrada u školskom sportu za školsku godinu 2020./2021. povodom 15. godina HŠSS-a u hotelu Sheraton 20. prosinca 2021. u Zagrebu.

Nagrađeni su nastavnici i profesori koji su se svojim trudom i radom posebno istaknuli tijekom prošle godine, ali i tijekom cijelog svog djelovanja u školskom sportu, a među njima i naš Milan Trgovčić.

Više...
 

Eko-radionica kreativnog recikliranja

Eko radionicaI ove školske godine nastavljamo ciklus eko-radionica kreativnog recikliranja kao oblik ekološke edukacije i odgoja za održivi razvoj. Učenici 1.f razrednog odjela, zanimanja tehničar za računalstvo, proučavanje o algoritmima, pseudokodovima i programiranju nakratko su zamijenili osmišljavanjem i izradom zanimljivih radova od starih tipkovnica, disketa te CD/DVD-ova.

Eko radionicaOd njih su nastali lijepi uporabni i estetski predmeti i pokloni. Učenici su shvatili potrebu i dobrobit recikliranja. Voditeljica eko radionice je prof. Marina Mirković.

Galerija radova

Ažurirano ( Srijeda, 22 Prosinac 2021 11:16 )
 

Mreža čitanja

Mreža čitanja Školska razina kviza znanja i kreativnosti Mreža čitanja održana je u petak, 3. prosinca 2021. od 12:00 do 12:40. Ovogodišnja tema projekta je „U mreži hrvatskih suvremenih pisaca“. Na školskoj razini se kroz 50 pitanja provjeravala pročitanost knjige „Putar i parizer“ autora Jerka Mihaljevića. Kvizu znanja pristupilo je ukupno 406 učenika. Za prolazak na regionalnu razinu natjecanja trebalo je točno riješiti minimalno 60%, odnosno 30 točnih odgovora od mogućih 50. Na sljedeću, regionalnu razinu natjecanja prelazi 363 učenika, a među njima je i sedam naših učenika: Karlo Drašković (4.f), Filip Čuljak (1.f), Karlo Kapčević (1.f), Lara Kordaso (1.f), Anamarija Marković (3.b), Ivona Šilhan (3.b) i Viktorija Maričević (3.e).
Osim u kategoriji kviza znanja, natjecali smo se i u kategoriji izrade multimedijskog uratka. Nikolina Bagarić (4.f) i Emanuel Grbac (4.f) su sa svojim radom također plasirali na regionalnu razinu natjecanja.
Čestitamo učenicima na prolasku i želimo im puno sreće na regionalnoj razini natjecanja koja će se održati u ožujku!

 

Priprema učenika za mobilnost u Bragu

Pripreme za BraguKako smo već ranije pisali, našoj školi je odobren novi EU projekt u okviru kojega će se realizirati dvije mobilnosti. Aktivnosti u ovogodišnjem projektu mobilnosti za učenike i nastavnike Tehničke škole započeli smo 01.09.2021., a isti traje do 30.11.2022.

Prva aktivnost u projektu je bila prijava učenika i nastavnika za sudjelovanje u projektu. Nakon provedenog izbora učenika i nastavnika održali smo roditeljski sastanak te upoznali roditelje i učenike sa načinom odvijanja i sadržajima projekta mobilnosti.

Nekoliko je novosti u ovogodišnjem projektu mobilnosti. U projektu prvi puta sudjeluju učenici smanjenih mogućnosti, a jednako tako će nastavnici naše škole prvi puta poći na praćenje rada kako bi poboljšali svoje kompetencije i stekli nova tehničko-tehnološka znanja.

Više...
 

Večer matematike

Večer matematikeI ove godine učenici i profesori naše škole sudjelovali su u Večeri matematike.
Večer matematike ovaj put održavala se tijekom cijelog tjedna od 29. 11. 2021. do 3. 12. 2021.

Zbog otežanih okolnosti, ove godine se nismo sastajali svi zajedno navečer, već su aktivnosti održane na satu matematike. Na taj način je i veći broj učenika sudjelovao u aktivnostima koje su za njih pripremili prof. Marija Bošnjak, prof. Karolina Kraljević Malvić i prof. Tomislav Živković.
Učenici su se rado „odmaknuli“ od sadržaja nastave matematike te kroz niz zabavnih radionica iskušali svoju snalažljivost, logiku i znanje. I ovaj put su zaključili kako je matematika zabavna i nalazi se svagdje oko nas.

Više...
 

Punionica električnih vozila

Nova punionicaDana 10.12.2021. našu školu su posjetili predstavnici tvrtke SCHRACK TECHNIK d.o.o. HRVATSKA. Tom prilikom su našoj školi donirali punionicu električnih vozila tipa CRSE000766 EV PUNIONICA 2x(11-22) kW.
Punionica vozila će se koristiti u edukativne svrhe i biti će od velike pomoći našim profesorima i učenicima.

Učenici će uz pomoć ove punionice steći praktična znanja i vještine o instaliranju i održavanju punionica za vozila.
Učenici će ovom donacijom također će nadopuniti znanja o održavanju Litij ionskih baterija za električna vozila.

Više...
 

Božićna radionica

Božićna radionicaUčenici naše škole sudjelovali su u božićnoj radionici ukrašavanja kuglica „decoupage“ tehnikom. Radionicu su organizirale i vodile pedagoginja Andreina Bekafigo Starčević i knjižničarka Meri Bajić. Učenici su uživali u druženju i izradi božićnih kuglica kojima su ukrasili jelku u središnjem holu škole.

Ukrasi su zablistali na predivnom božićnom drvcu, a njihova posebnost je u tome što predstavljaju kreativne ideje i radove naših učenika.
Čarolija i pozitivni duh došašća ispunili su cijelu školu!

Više...
 

Tehničari idu na Državno!

Na ovogodišnjem Županijskom natjecanju u futsalu, učenici naše škole, u jakoj konkurenciji županijskih srednjih škola, uvjerljivo su  osvojili prvo mjesto i plasman na Državno prvenstvo.
Dana 25. 11 2021. U sportskoj dvorani Tomislav Pirc, u  organizaciji ŠSSPSŽ održano je Županijsko natjecanje u futsalu za srednje škole naše županije.

Rezultati natjecanja srednjih škola mladići u futsalu

Više...
 
Više članaka...
Stranica 9 od 31