Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Profesor Milan Trgovčić dobitnik Trofeja Požeškog športskog saveza

Božićna radionicaNa svečanom proglašenju najboljih požeških sportaša za 2021. godinu dodijeljen je i tradicionalni Trofej Požeškog športskog saveza našem profesoru Milanu Trgovčiću!
Prof. Trgovčić ima 40 godina i 6 mjeseci radnog staža u školi i danas je u zvanju savjetnika.
U izuzetno bogatoj karijeri bio je predavač je na stručnim skupovima kineziologa, redoviti je sudionik simpozija učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture, ljetnih škola kineziologa Hrvatske, stručnih skupova za mentore i savjetnike, seminara u regiji, međužupanijskih i županijskih seminara.

Više...
 

Županijsko natjecanje iz informatike 2022.

Infokup2022Srednja škola Pakrac bila je domaćin županijskog natjecanja iz informatike/računalstva, koje je održano 11. ožujka 2022. godine. Iz Tehničke škole sudjelovala su četiri učenika. U kategoriji Osnove informatike – strukovne škole, prvo mjesto osvojio je učenik Matko Ćavar (4.f) a drugo mjesto Kruno Lokmer (2.a). Učenik David Vidović (2.e) osvojio je 5. mjesto. U kategoriji Primjena algoritama, učenik Matko Ćavar dijeli 1. mjesto s učenikom Gimnazije Marijanom Tadijalom (4. razredi), a Šimun Klarić (2.e) osvojio je 4. mjesto (2. razredi).

Mentori su profesori Marina Mirković i Hrvoje Mikolčević.

Čestitke svima, a posebno Matku!

Više...
 

TESLA u Austriji

TESLA u Linzu U razdoblju od 27. veljače do 5. ožujka 2022. godine škola BHAK/BHAS International Business School Linz u Austriji bila je domaćin treće mobilnosti u okviru Erasmus+ KA2 projekta školskog partnerstva „Together in Environmental Solutions Learning Activities“ (TESLA). Uz školu domaćina, sudjelovali su učenici i nastavnici Tehničke škole, Požega (koordinator) iz Hrvatske, Gimnazija „ Coriolan Brediceanu“ iz Lugoja, Rumunjska i Kanepi Gümnaasium, Estonija. Aktivnosti učenja imale su za cilj osvijestiti mlađe naraštaje o potrebi korištenja obnovljivih izvora energije i njihovoj odgovornoj uporabi.

Iz Tehničke škole u Požegi na mobilnosti je sudjelovalo šest učenika: Emanuel Grbac, Luka Gomerčić, Nikolina Bagarić, Filip Križanac, Adam Marjanović i Vedran Kolman. S njima su bili profesori: Kristina Šćiran, Marijan Živković i Marina Mirković (koordinatorica projekta).

Više...
 

David ide na Državno!

 Međužupanijsko natjecanje iz Strojarskih tehnika Međužupanijsko natjecanje u disciplini Strojarske tehnike održano je 8.3.2022. u Osijeku. Na natjecanju je sudjelovao 6 učenika iz različitih škola, a našu školu je predstavljao učenik David Jurković iz 4.a razreda.

Natjecanje se odvijalo u dva modula, učenici su u okviru prvog modula pokazali svoje vještine u izradi tehnološke dokumentacije za izradu strojnog dijela, a u drugom modulu su na osnovu radioničkog crteža i 2D prikaza sklopa, izradili 3D modele pojedinog dijela, sastavili dijelove u sklop, izradili radioničke crteže i spremili crteže u odgovarajuću mapu.

Naš David osvojio je drugo mjesto i time se plasirao na državno natjecanje „WorldSkills Croatia 2022” koje će se održati u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2022. godine.
Čestitamo Davidu na ostvarenom rezultatu i želimo mu puno uspjela na državnom natjecanju!
 

Automehatroničari nastavljaju tradiciju – idemo na državno!

Županijsko natjecanje automehatroničariDana 10. ožujka 2022. održano je izlučno međužupanijsko natjecanje u disciplini Automehatronika.
Tehnička škola u Požegi je bila domaćin natjecanja na kojem je sudjelovalo 6 škola, našu školu je predstavljao učenik 2.d razreda Lovro Bošnjak.

Natjecanje se odvijalo kroz dvije praktične vježbe:

  • Modul 1 (vježba mehanike)
  • Modul 2 ( vježba dijagnostike kvarova)
Više...
 

eTwinning projekt "Călătorie în timp"

Putovanje kroz vrijemeRumunjska srednja škola “Coriolan Brediceanu” u Lugoju prije četiri godine pokrenula je natjecanje „Călătorie în timp” (Putovanje kroz vrijeme) koje je postalo eTwinning projekt. Uz uključenje 15 rumunjskih škola (među njima iz Lugoja, Temišvara i Bukurešta) prošle školske godine uključile su se škola BHAK/BHAS International Business School Linz u Austriji i Tehnička škola u Požegi. Projektom se želi povećati interes učenika za povijesne znamenitosti i njihovu važnost u društvu.

Početkom ožujka u Linzu u Austriji, održan je susret koordinatora Rumunjske, Austrije i Hrvatske te podjela certifikata za par sudionika. Glavna koordinatorica projekta je profesorica Lucia Boldea iz Lugoja. Međunarodni eTwinning projekt nastavlja se i u ovoj školskoj godini.

Više...
 

Sigurni u učenju i zabavi

Sigurnost i zaštita djece na internetuI ove godine u veljači, u Tehničkoj školi, Požega u okviru projekta "Sigurnost i zaštita djece na internetu", učenici su obilježili Dan sigurnijeg interneta. O aktivnostima učenika pročitajte u članku specijalnog izdanja digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor".

U odabranim razrednim odjelima, pedagoginja škole Andreina Bekafigo Starčević i nastavnica računalstva Marina Mirković održale su predavanja i radionice o sigurnosti mladih na internetu. U suradnji sa službenikom MUP-a u Požegi, gospodinom Goranom Matijevićem održano je predavanje o kibernetičkom kriminalitetu.

Ažurirano ( Četvrtak, 10 Ožujak 2022 17:47 )
 

Završena prva mobilnost ovogodišnjeg KA121 Erasmus+ projekta

Mobilnost u PortugaluU razdoblju od 06.02. do 19.02.2022., 19 učenika/ca Tehničke škole (6 tehničara za mehatroniku, 6 strojarskih računalnih tehničara, 5 automehaničara i 2 elektrotehničara) i 3 nastavnika sudjelovalo je u projektu mobilnosti Tehničke škole, Požega. Učenici su obavili  stručnu praksu u poduzećima i obrtničkim radionicama u Bragi (Portugal). Odmah na početku ovog izvješća želio bih istaknuti dvije vrlo bitne činjenice. Ovo je naime, prva mobilnost na kojoj su sudjelovali učenici smanjenih mogućnosti naše škole te nastavnici u praćenju rada (Job shadowing). Svi učenici i nastavnici odlično su se snašli u novom radnom okruženju te u potpunosti izvršili sve pred njih postavljene zadaće.

Nakon smještaja u hotel, imali smo organizirani razgled središta Brage i njezinih kulturoloških znamenitosti kako bi učenici što prije upoznali glavne dijelove grada domaćina. Odmah sljedeći dan nastavnici su zajedno s učenicima krenuli u poduzeća kako bi upoznali proizvodne i tehničke mogućnosti istih.

Više...
 
Više članaka...
Stranica 7 od 31